Aegon aandelen

aegonAegon is een Nederlands bedrijf dat activiteiten heeft in meer dan twintig landen over de gehele wereld. Ook in de aandelen heeft Aegon het altijd erg goed gedaan. Tijdens de financiële crisis in 2004 heeft het bedrijf echter een flinke daling meegemaakt. De aandelen zijn stukken minder waard en deze daling hield enkele jaren aan. Eind 2012 lijkt er nog steeds weinig verbetering te zijn.

Over Aegon


Aegon is een Nederlands bedrijf dat een lange geschiedenis is. Deze geschiedenis gaat terug tot 1759. In deze periode waren er veel kleine verzekeraars, begrafenisondernemingen en schadeverzekeraars. In 1983 is het daadwerkelijke Aegon ontstaan door een samenvoeging van veel van dit soort bedrijven. Het werd hiermee meteen één van de meest succesvolle verzekeraars in Nederland. De naam was ontstaan door de vijf belangrijkste bedrijven waar de fusie uit is ontstaan, dit waren:

  • Algemeene Friesche
  • Eerste Nederlandsche
  • Groot-Noordollandsche
  • Olveh
  • Nillmij

Het bedrijf had een omzet van zeker 7 miljard gulden per jaar. In 2007 ontstond ook de Aegon Bank, waarbij meerdere merknamen werden samengevoegd tot één groep. Hiermee bleef het bedrijf sterk en krachtig, zodat het nog steeds kon strijden tegen de grote concurrenten. Aegon had zeker 7500 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is al tijden gevestigd in Den Haag, maar er zitten ook nevenkantoren in Leeuwarden, Nieuwegein en Groningen. In 2004 werd Aegon – net als veel andere bedrijven – geraakt door de financiële crisis. Er werden flinke maatregelen genomen. Zo kwamen banen te vervallen. Ook bij de aandelen was het goed te merken dat Aegon het slecht had. Ook nu zijn de aandelen nog steeds zeer laag.

Aegon in Nederland


Aegon is in Nederland altijd een belangrijke verzekeraar geweest en ook de Aegon bank kent veel verschillende klanten. Het bedrijf behoort tot de top in ons land. Ook is Aegon regelmatig sponsor geweest van grote sportevenementen. Ook van voetbalploeg Ajax is Aegon lange tijd sponsor geweest.

Aegon stopt sponsorschap

aegon sponsor ajax
In het laatste kwartaal van 2012 heeft Aegon bekend gemaakt te stoppen als sponsor voor Ajax. Vanaf 2008 is de verzekeraar al sponsor van de voetbalploeg, maar vanwege de financiële crisis moeten er maatregelen genomen worden. Voor de aandelen van Aegon heeft dit weinig effect gehad. Bij de aandelen van Ajax was er echter wel een groot verschil te zien. Deze kelderden meteen met bijna 7 procent. Met het stoppen als sponsor hoopt Aegon meer geld over te houden en zo de financiële crisis tegen te gaan.