Apple aandelen 7 weken na piek met 150 dollar gedaald

Apple aandelen werden populairder en populairder tot midden in de zomer de piek bereikt was. Daarna is het bergafwaarts gegaan met het aandeel. Waar het 16 September 2012 de piek van tegen de 700 dollar raakte zakte het in 7 weken tijd naar onder de 550 dollar in de eerste week van November.

Mede de kwartaalcijfers tegenover de cijfers van Samsung liet de koers van Apple nog verder dalen. Op dit moment is er over een periode van 7 weken een daling van 21,5% ingezet, die nog niet gestopt lijkt te zijn.

Hoe kon het aandeel tot zo’n hoogte stijgen?

Mede door het lage belasting tarief wat het bedrijf betaald kon het bedrijf afgelopen jaren hard groeien. Door het verplaatsen van de omzet en een aantal belastingfoefjes wist Apple dit jaar de belasting naar beneden te drukken naar een percentage van maar liefst 1,9%. Hierdoor groeide het aandeel afgelopen jaren tot grote hoogte.

Apple is een echte brand

Hoewel Apple niet altijd met de beste producten aankomt is het wel uitgegroeid tot een echt merk. Er zijn altijd mensen die een iPhone kopen wanneer er een andere smartphone is die beter is dan de iPhone. Hetzelfde geld voor de laptops en pc’s. Maar daar hebben ze toch wel een aparte lijn uitgezet. Het uiterlijk en de gebruikersfuncties zijn hier over het algemeen veel verder doorontwikkeld en uitgedokterd als Windows. Maar je kunt over heel de breedte wel zeggen dat Apple een ‘bekende appel’ geworden is!