Apple aandelen

De aandelen van Apple hebben een flink explosie gehad. In 2003 was een aandeel zo’n 7 dollar waard, maar in 2011 was een aandeel maar liefst 400 dollar waard. Ondanks de tegenslagen tijdens de financiële crisis zit er een duidelijke stijgende lijn in de aandelen. De stijging in 2011 van de aandelen kan mede te maken hebben met het overlijden van topman Steve Jobs, waardoor Apple volop in het nieuws kwam.

Over Apple


Apple Inc is een bedrijf dat is gevestigd in Amerika en dat vooral bekend is door de ontwikkeling van de Ipad en de Iphone. Het bedrijf werd opgericht in 1976 door Ronald Wayne, Steve Wozniak en Steve Jobs. Het bedrijf was vooral bedoeld om computers te maken. Aan het einde van de jaren zeventig werd de muis ontwikkeld, waar Apple een grote bijdrage aan heeft geleverd. In 1997 ging het echter niet goed met Apple en was het bedrijf bijna failliet. Dankzij de hulp van Microsoft is dit echter niet gebeurd. Microsoft stopte honderdvijftig miljoen dollar in het bedrijf en is hiermee dus ook een aandeelhouder van Apple. In 1998 wordt de Imac geïntroduceerd, die ook een groot succes bleek te zijn. Daarna ging het weer iets minder goed met Apple, In 2010 werd de Ipad gelanceerd, die over de hele wereld een groot succes blijkt te zijn. Ook de Iphone deed het wereldwijd erg goed. Vooral voor de Iphone 5 was wereldwijd erg veel belangstelling.

Producten van Apple


Er zijn erg veel verschillende producten van Apple. Waaronder:

  • IMac
  • Ipad
  • Ipod
  • Iphone

Ook heeft Apple verschillende software ontwikkeld, zoals:

  • ITunes
  • IWork (met Pages, Keynote en Numbers)
  • Safari
  • QuickTime

Apple in Nederland


Apple is ook in Nederland een zeer invloedrijk bedrijf. Zowel de computers, Iphones en Ipads zijn in Nederland erg geliefd. In 2012 opende er in Amsterdam een heuse Applestore. Er waren eerder in Nederland ook al verkooppunten voor de Apple, maar deze waren gevestigd in andere winkels (zoals V&D). In 2012 stond er een behoorlijke rij klanten bij de Apple store in Nederland te wachten op de Iphone 5.

Apple en Samsung in de klink

In augustus 2012 sleepte Apple het bedrijf Samsung voor de rechter, omdat Samsung verschillende applicaties zonder toestemming zou hebben gekopieerd. Samsung ging echter in hoger beroep. Beide bedrijven willen het onderling maar niet eens worden. Wanneer Apple de rechtszaak weet te winnen, komt er een flinke smak geld binnen en dit kan voor de aandelen ook zeer goed helpen.