Facebook aandeel sluit met grote winst

Na bekendmaking van de winstcijfers is het Facebook aandeel flink gestegen. Met de beurssluiting stond het aandeel op een ruime winst van 19%. Het Facebook aandeel sloot 23 Oktober op 19,50 dollar. Na de bekendmaking van de kwartaalcijfers sloot het Facebook aandeel op de koers van 23,23 dollar. Intussen heeft het aandeel een piek bereikt over de periode van half Augustus tot Oktober!

Mede door het publiceren van de positieve kwartaal cijfers trok Facebook de aandacht van handelaren. Voorheen werd gedacht dat de winst van Facebook sterk geslonken was, mede door de populariteit van het sociaal netwerk en het veelvuldige gebruik van mobiel surfen. Echter is hier door Facebook goed op in gespeeld. De winst ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011 is met ruim 30 procent gestegen. Waarvan de mobiele advertenties 14 procent van de winst innemen. Echter word hier nog wel verlies geleden, maar de negatieve trend is door de hoge omzet door advertentie inkomsten sterk afgenomen.

Met de sluiting van de beurs kwam de koers van het aandeel dichtbij de golf in September. Toen sloot Facebook namelijk op 19 September met een koers van 23,29. Echter is het het aandeel nog ver weg bij van de waarde van het aandeel toen het op de beurs ging. De hype die ervoor zorgde dat Facebook met een koers van 42 dollar de keurs opging waarna het bijna direct naar 38 dollar verlaagd werd is al lange tijd onzichtbaar. Nu, met een gehalveerde waarde, trekt het aandeel eindelijk weer de aandacht van de markt.