Facebook aandelen kopen

18 Mei 2012, een datum welke door velen was aangevinkt in de agenda. De beursgang van Facebook vond namelijk plaatst. Facebook aandelen kopen was met de beursgang van het sociaal netwerk een ware hype. Dit ging echter al snel over. Voor zo’n 38 dollar kon je een aandeel van Facebook aankopen. Zoals je in de grafiek hierboven ziet is dat allang verleden tijd. Tegenwoordig kan je voor de helft of zelfs minder een aandeel van Facebook bemachtigen.

Over Facebook zelf

Eigenlijk was het een platform bedoelt voor studenten. Facebook werd namelijk opgericht voor student aan het Harvard college. Maar naar het succes werd dit uitgebreid naar meerdere universiteiten. Van een interessant idee tot een van de grootste websites op het internet. Een verkeersgraadmeter welke op het internet gebruikt word is bijvoorbeeld de Alexa rank, hier staat het stevig in de top 3. Het is dus niet alles het populairste sociaal netwerk, maar ook een van de meest bezochte websites wereldwijd!

Facebook in Nederland

Facebook, eigenlijk kent niemand een beter sociaal netwerk dan deze blauwe reus op het internet. Hyves, wat een kleine 5 jaar geleden nog de leider in Nederland was, is allang van deze plek verstoten. Sinds de launching van het Nederlandse platform van Facebook in Mei 2008 is Facebook ook in Nederland sterk gegroeid.

Gebruikers op facebook

Niet alleen in Nederland groeide facebook hard, maar ook wereldwijd. De mijlpaal van 1 miljard! gebruikers wereldwijd werd 4 Oktober 2012 bereikt. Waar Facebook in Januari 2012 ‘nog maar’ 900 miljoen gebruikers kende blijkt het dus nog niet aan haar piek te zitten.

    Groei per jaar (aantal nieuwe gebruikers per jaar):

  • 2004: -/+ 1 Miljoen
  • 2005: -/+ 4,5 Miljoen
  • 2006: -/+ 6,5 Miljoen
  • 2007: -/+ 40 Miljoen
  • 2008: -/+ 60 Miljoen
  • 2009: -/+ 200 Miljoen
  • 2010: -/+ 300 Miljoen
  • 2011: -/+ 350 Miljoen

Positief effect kwartaal cijfers van 3e kwartaal 2012

Na de bekendmaking van de kwartaalcijfers schoot de koers van Facebook opeens weer omhoog. Met een winstvergroting van ruim 30 procent ten opzichte van afgelopen jaar hetzelfde kwartaal stond het aandeel in de pitcher. Met een koerssluiting van 23,23 dollar boekte Facebook een stijging van beursopening tot beurssluiting van 19 procent! Met de opening van de beurs op 24 Oktober piekte het aandeel nog even naar 23,99 dollar. Maar zakte later op de dag terug naar de 23 dollar.
Lees meer: Facebook sluit met grote winst