Facebook sluit boven de $50

Wat begon als een fiasco lijkt nu uit te pakken in een interessant aandeel. Na de beursgang zakte het aandeel Facebook ineen en leed het in enkele maanden een verlies van zo´n 35 procent op de introductieprijs waar het in Mei 2012 mee de beurs op ging. Echter is er verandering in de zaak gekomen. Afgelopen week kende het aandeel een sterke stijging. Waar het eerder al positief werd beloond door Instagram aan te kopen steeg het aandeel naar een waarde van boven de $50.

Uiteraard kent het aandeel ook op dit moment pieken en dalen. Afgelopen dagen schommelt het aandeel tussen de 49,5 dollar en de 51,5 dollar.

Nieuwe markt, China

Het klinkt misschien een beetje apart, maar er gaat ook een nieuwe markt open voor Facebook. En dat is China. De ban voor buitenlandse media websites is een ruime week geleden namelijk opgeschort door de overheid. Hierdoor komt er een nieuwe kans voor Facebook, want we weten allemaal hoe groot de markt in China is. Echter is het wel een goedkopere markt, verhoudingsgewijs zal deze qua verdienste per bezoeker minder genereren als de betere landen voor Facebook.