Hoog dividend aandelen

Wat zijn hoog dividend aandelen? Wanneer je gaat handelen in aandelen, doe je dat meestal om de aandelen weer tegen een hogere prijs te kunnen verkopen. Je kunt echter ook aandelen kopen voor het dividend. En er zijn bedrijven die een hoog dividend uitkeren.

Wat is dividend?


Dividend betekent dat je als aandeelhouder meedeelt met de winst van een bedrijf. Je krijgt dan een klein percentage van de winst, die jaarlijks wordt uitgekeerd. Niet alle bedrijven keren dividend uit en bedrijven zijn ook niet verplicht dividend uit te keren.

Wat is hoog dividend?


Hoog dividend houdt in dat je veel geld kunt krijgen voor het dividend. Een hoog dividend kan bijvoorbeeld betekenen dat het percentage dat je als aandeelhouder ontvangt zeer hoog is, maar een hoog dividend kan ook andere oorzaken hebben. De koers van de aandelen kan bijvoorbeeld flink zijn gedaald, terwijl het dividend nog is berekend op de winst van het jaar ervoor.

Beleggen


Er zijn verschillende bedrijven waar je in kunt beleggen. Ben je op zoek naar hoog dividend aandelen? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Er zijn verschillende sites waar je precies kunt zien wat het dividendpercentage is, zodat je van tevoren weet waar je aan toe bent. Je kunt ook advies vragen aan bijvoorbeeld een tussenpersoon.

Beleggen of sparen?

Met beleggen kun je meestal meer geld krijgen dan wanneer je het geld op de spaarrekening zet. Wanneer je kiest voor hoog dividend aandelen, dan focus je je vooral op het dividend en wat minder op het verkopen van de aandelen. Als je dit goed doet, krijgt je jaarlijks een dividend bedrag. Je loopt echter wel het risico dat je weinig of geen dividend krijgt. Ook moet je er rekening mee houden dat je te maken krijgt met beheer- en transactiekosten. De hoogte hiervan is afhankelijk van de bank of je tussenpersooon.

Risico’s

je moet goed onthouden dat je bij het beleggen altijd risico loopt je geld kwijt te maken. Wanneer je voor hoog dividend aandelen gaat, is dit risico er ook altijd. Een bedrijf kan altijd bepalen om geen dividend aan de aandeelhouders uit te keren. Een bedrijf is namelijk niet verplicht dividend te betalen aan de aandeelhouders. Een bedrijf kan daarbij ook failliet gaan of flink verlies hebben.