ING aandelen

De koers van de ING aandelen is erg turbulent geweest. Met de komst van internet ging het erg goed met de aandelen, omdat er steeds meer mensen via internet besloten te beleggen. De koers was hoger dan 30 euro. Maar daarna stortte het helemaal in en kon je voor minder dan acht euro aandelen kopen. In 2004 ging de markt weer omhoog, maar in 2008 kreeg ook de ING te maken met de financiële crisis. De ING kreeg staatssteun en daardoor gingen de aandelen toch weer wat omhoog.

Over de ING


De ING-bank maakt deel uit van de ING-groep en in 1927 ontstond de ING-bank. Het is ondertussen uitgegroeid tot de grootste Nederlandse bank. Vooral na de Tweede Wereldoorlog is de bank enorm gegroeid. In de jaren zeventig heeft de ING last gehad van de recessie, maar is daar toch weer bovenop geklommen. Omdat de concurrentie steeds groter werd met andere banken, besloot ING te fuseren met de Postbank. De huidige financiële crisis heeft de ING hard geraakt, maar dankzij de steun van de Nederlandse Staat is de schade minimaal.

De ING-groep


De ING-groep is in meer dan vijftig landen actief, waaronder Australië, Spanje, Frankrijk en Canada. Wereldwijd heeft de ING-groep zo’n 125.000 werknemers. De ING-groep is zoals gezegd ontstaan in 1927. De groep is voortgekomen uit een fusie van tussen verzekeraar National Nederlanden en bankbedrijf NMB Postbank. Als naam werd er gekozen voor Internationale Nederlanden Groep, wat wordt afgekort tot ING.

ING in Nederland


De ING-bank is vooral in Nederland erg actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. In totaal werken er meer dan tienduizend mensen bij ING en dit is verspreid over zo’n 250 kantoren. ING is ook vaak sponsor voor Nederlandse sportploegen. De aandelen van ING zijn de aandelen die in Nederland het meeste worden gekocht. Vooral beginnende beleggers kiezen vaak voor ING.

ING in derde kwartaal 2012

Het derde kwartaal van 2012 was voor veel bedrijven een moeilijke periode, vooral vanwege de financiële crisis. ING deed het in het derde kwartaal toch beter dan verwacht. Ook heeft het bedrijf stappen ondernomen om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. Zo zijn er verschillende banen geschrapt. Hierdoor is de aandelenmarkt redelijk stabiel gebleven. De ING aandelen waren zo’n 0,8 procent hoger en de nettowinst van het bedrijf was 719 miljoen euro. Voor de ING is het derde kwartaal dus een goed kwartaal geweest, omdat de prognose een stuk lager was.