Nokia aandelen

Nokia is een oud bedrijf, dat al sinds 1915 in de effectenbeurs van Helsinki staat. Sinds 1994 staat het bedrijf ook in de effectenbeurs van New York, omdat het bedrijf internationale bekendheid kreeg. De aandelen van Nokia hebben het altijd goed gedaan. De laatste jaren gaat het echter een stuk minder goed, omdat Nokia steeds meer concurrentie kreeg.

Koop nu Nokia aandelen via Plus500

Over Nokia


Nokia is een Fins bedrijf dat is opgericht in 1865. Het was toen een bedrijf dat houtpulp leverde. Na de Tweede Wereldoorlog nam het bedrijf een kabelbedrijf over en werd het een aanbieder voor telefonie. In 1981 werd voor het eerst het mobiele netwerk ontwikkeld. Vanaf dit moment ging het allemaal een stuk sneller en het bedrijf richtte zich vooral op de ontwikkeling van mobiele telefoons. In 2004 was het bedrijf wereldleider op het gebied van mobiele telefoons. Tegenwoordig is Nokia niet meer de wereldleider ne het heeft het veel concurrentie van onder meer Samsung en Apple. In 2012 staat het bedrijf zelfs op de rand van faillissement en zullen er veel medewerkers ontslagen moeten worden om het hoofd boven water te houden.

Nokia in Nederland

Nokia is in Nederland ook altijd zeer populair geweest. Vooral in de periode tussen 2004 en 2010 waren erg goed voor Nokia. Veel Nederlanders verkozen de Nokia boven een andere telefoon en dit was natuurlijk in de aandelen ook heel goed te merken.

Windows en Nokia


Windows en Nokia zijn in 2010 een samenwerking aangegaan, om samen de Windows Phone te ontwikkelen. Hiermee hoopte Nokia terug te keren op de markt en voor meer omzet te zorgen. Helaas bleek de Windows Phone een stuk minder succesvol dan in eerste instantie was verwacht. Windows Phone moest strijden tegen Smartphones van bijvoorbeeld Samsung en Apple.

Verkoop van Nokia

Eind 2012 zat Nokia aan de rand van een faillissement. Om te voorkomen dat het bedrijf inderdaad failliet gaat. Een faillissement is niet alleen voor Nokia slecht, maar ook voor de aandelen. Deze dalen alsmaar. Daarom probeert het bedrijf maatregelen te nemen, zodat het toch kan blijven bestaan. Zo is er al bekend gemaakt dat er een groot aantal werknemers moet verdwijnen. Eind 2012 heeft Nokia laten weten dat er niet alleen werknemers uit moeten, maar dat het bedrijf tevens is verkocht aan Exilion. Dit is een Fins vastgoedbedrijf. Exillion heeft 140 miljoen euro betaald voor het bedrijf. Hierdoor is er wel weer wat meer geld beschikbaar bij Nokia, maar de problemen zijn nog lang niet voorbij. Voor zowel het bedrijf als de aandeelhouders is het nog onzeker wat de toekomst zal brengen.