Plus500

Plus500 is een bedrijf dat je kan helpen met het online handelen in aandelen. Het bedrijf is ideaal voor beginnende én gevorderde beleggers. Maar hoe werkt het nou eigenlijk en wat is Plus500?

Handelen in aandelen


Handelen in aandelen is niet voor iedereen gemakkelijk. Logisch, want er is veel waar je rekening mee moet houden en er zijn ook veel verschillende termen waar je mee te maken kunt hebben. Als beginner kan het dus best lastig zijn. Sommige mensen denken zelfs dat je zelf naar de beurs moet gaan en tussen de ‘schreeuwende mensen’ moet staan. Niets is minder waar: je mag hier niet eens komen en je zult dus een tussenbedrijf moeten hebben om te kunnen handelen in aandelen. Een voorbeeld van zo’n tussenbedrijf is Plus500.

Wat is Plus500?


Plus500 is een bedrijf dat beleggers online helpt met beleggen, aandelen en schommelingen in de aandelen. Je kunt aandelen aankopen via Plus500, zonder dat je daarvoor werkelijk naar de beurs moet gaan. Er staan al zeker een miljoen traders in het bestand van Plus500 en dit aantal stijgt nog steeds. Het bedrijf is gevestigd in Groot-Brittannië, maar mensen die gebruik maken van het systeem komen uit de hele wereld.

Waar kun je in handelen?


Bij Plus500 kun je handelen in:

  • Aandelen
  • EFT’s
  • Forex
  • Grondstoffen
  • Indices

Waarom kiezen voor Plus500?


Plus500 is erg toegankelijk voor beginnende beleggers. Dit betekent dat de website erg toegankelijk is, ook wanneer je nog weinig tot niets weet van beleggen. Daarbij krijg je als nieuwe klant een aanmeldbonus van 25 euro en word je niet verplicht om nog geld bij te storten. Je kunt dus eerst eens kijken of het beleggen wel wat voor je is. Je ontvangt zelfs dividend alsof je zelf de eigenaar bent en je hoeft hier geen commissie over te betalen, wat bij andere bedrijven vaak wel verplicht is. Ook krijg je niet te maken met vreemde verborgen kosten. Een ander voordeel is dat je ook in bijvoorbeeld Amerikaanse aandelen kunt beleggen.

Gratis startbonus


Wanneer je je aanmeldt bij Plus500 kun je een startbonus krijgen van 25 euro. Je moet het programma dan downloaden op je computer en je aanmelden. Het programma dat je moet downloaden is niet al te groot en je kunt overzichtelijk zien welke aandelen je hebt en hoeveel ze waard zijn. Om de startbonus te krijgen moet je ook je telefoonnummer valideren, zodat het zeker is dat het om een echt persoon gaat. Je krijgt dan automatisch de bonus van 25 euro op je account. De bonus van 25 euro is doorgaans niet genoeg om echt te kunnen handelen in aandelen. Je zult dus wel nog geld moeten storten om te kunnen handelen.

Aandelen kopen


Wanneer je aandelen wilt gaan kopen via Plus500, moet je er rekening mee houden dat je dit niet per stuk kunt doen. Er is altijd een minimumaantal aandelen dat je kunt kopen. Hoeveel dit minimum is, is afhankelijk van het bedrijf. Het minimum kan bijvoorbeeld drie zijn, maar ook vijftig. Het is dus heel goed mogelijk dat de aanmeldbonus van 25 euro niet genoeg is om werkelijk te kunnen handelen.

Helpfunctie

Wanneer iets niet helemaal duidelijk is aan Plus500 zou je de helpfunctie kunnen raadplegen. Ook op de website van Plus500 kun je terecht voor al je vragen en antwoorden. Er is zelfs een helpdesk, zodat je ook vragen kunt mailen.

Demo handelen

Ben je een beginnende belegger of wil je eerst eens kijken hoe Plus500 werkt? Dat is geen probleem! Je kunt bij Plus500 namelijk ook een demo downloaden, waarin je kunt handelen met nepgeld. Je ziet de actuele koers van de aandelen en krijgt daardoor een goed beeld van het handelen met aandelen. Ook kun je altijd de help-functie raadplegen wanneer je niet goed weet hoe het werkt. Dit is ideaal om te achterhalen of het programma wel iets voor je is.

Echt geld

Vergeet niet dat je aan het handelen bent met echt geld. Het kan heel motiverend zijn en leuk zijn om geld te storten en in aandelen te steken, maar let op dat je niet teveel risico neemt. Beleg alleen geld dat je ook werkelijk kunt missen en probeer de juiste keuzes te maken. Je zou ook altijd een financieel adviseur om hulp kunnen vragen wanneer je zelf niet goed weet waar je op moet letten.