Randstand aandelen

De Randstad is één van de grootste ondernemingen ter wereld die uitzendwerk aanbieden. De Randstad is sinds 1988 actief op de beurs. Het aandeel van de Randstad is in het begin nog helemaal niet zo geliefd op de beurs. In 1990 bleek de Randstad echter toch een stuk beter te zijn dan de aandeelhouders in eerste instantie hadden verwacht en dat zorgde meteen voor een groei op de beurs.

Over Randstad


Randstad is in 1960 opgericht door twee studenten van de Vrije Universiteit in Amsterdam. In dat jaar bestond de tijdelijke kracht nog amper en daarom schreef één van de studenten hier een scriptie over. De scriptie liep uit de hand en al snel ontstond het idee om werkelijk een uitzendbureau te starten. In 1963 is er het eerste echte kantoor en de jaren erna groeide het bedrijf flink. In 1963 worden er al aandelen uitgegeven, maar dan aan vrienden en familie, dit omdat er kapitaal nodig is voor de groei van het bedrijf. In datzelfde jaar wordt het logo van Randstad ontworpen, dat tot op de dag van vandaag nog steeds het logo is. In 1965 gaat Randstad ook naar het buitenland. Vestigingen in Engeland, Duitsland en Frankijk werden al snel geopend. Tegenwoordig is de Randstad nog veel groter en zijn er vestigingen te vinden in Argentinie, België & Luxemburg, Bulgarije, Canada, Chili, Frankrijk, Griekenland & Cyprus, Duitsland, Australië India, Mexico, Polen, Portugal, servie, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Amerika en Zwitserland. In al die landen behoort Randstad tot de top van de uitzendbureaus. Jaarlijks heeft de Randstad een enorme winst.

Randstad in Nederland


Randstad is voor Nederland een belangrijk bedrijf. Randstad heeft voor veel inkomsten gezorgd en tevens is het bedrijf regelmatig sponsor geweest voor sportclubs en evenementen. Zo is Randstad bijvoorbeeld sponsor van de Nederlandse schaatsers. Ook wist het bedrijf Nederland op de kaart te zetten door sponsor te worden van de Olympische Spelen. De Randstad is al sponsor van de Spelen sinds 1996. Ook levert het bedrijf uitzendkrachten voor de Spelen.

Randstad komt met preferente aandelen


Bij veel bedrijven gaat het niet goed door de financiële crisis. Aandelen lopen minder goed en er zijn bedrijven die zelfs overwegen op te stappen van de beurs. Bij de randstad gaat dit een stuk beter, want zij willen in 2013 met preferente aandelen op de beurs komen. Het bedrijf zal hier maximaal 200 miljoen euro in stoppen. Beleggers hebben aangegeven dat ze hier wel oor naar hebben en zeker interesse hebben in de preferente aandelen van Randstand.