Shell aandelen

Shell staat op de beurs genoemd onder de naam Royal Dutch Shell, welke af wordt gekort als RDS.

Shell biedt aandelen aan op de beurs en Shell is hiermee één van de grootste bedrijven met een beursnotering ter wereld. De waarde van de aandelen doet het vrijwel altijd goed. De aandelen van Shell zijn relatief veilig om in te kopen en daarom staat het ook vaak bekend om een ‘Weduwe- en wezenfonds’. Aandeelhouders hoeven niet zich doorgaans niet veel zorgen te maken, omdat het prijsverschil van de aandelen nooit enorm hoog is. Familieleden van het Koninklijk Huis hebben zo’n 5 procent van de aandelen van Shell in bezet.

Over Shell


Shell is de afgekorte naam voor het bedrijf Royal Dutch Shell. Het is één van de grootste onafhankelijke oliemaatschappijen ter wereld. Ook is het de meest winstgevende onderneming van Nederland. Shell handelt in meer dan 140 landen en heeft een jaarlijkse winst van meer dan vierhonderd miljard dollar. Het bedrijf is opgericht in 1890. Van het Indonesische eiland Sumatra werd olie gehaald, dat werd gebruikt voor schepen en lampen. In 1907 werden er twee hoofdkantoren gebouwd. Eentje in Den Haag en eentje in Londen. In het midden van de twintigste eeuw wist Shell een echte marktleider te worden als olie-aanbieder. In 2005 was Shell voor het eerst te vinden op de effectenbeurs.

Shell in Nederland


Shell is één van de grootste en meest succesvolle bedrijven in Nederland. Het bedrijf heeft Nederland goed op de kaart kunnen zetten. Shell is ook regelmatig sponsor geweest van verschillende sportevenementen. Zo is het jarenlang een sponsor geweest van KNVB jeugdhockey.

Shell hoog dividend


Aandeelhouders die willen handelen in hoog dividend aandelen, doen er goed aan om te handelen met aandelen van Shell. Shell heeft al ieder jaar sinds de Tweede Wereldoorlog dividend uitgekeerd. Hiermee is het een betrouwbaar bedrijf waar veel aandeelhouders voor kiezen. De aandelen zijn door de financiële crisis wel wat in waarde gedaald, maar het dividend heeft hier verder geen last van gehad. Het dividendrendement van Shell is doorgaans hoger dan de bank met de hoogste spaarrekening en dit is één van de redenen waarom zoveel beleggers kiezen voor de aandelen van Royal Dutch Shell.

Shell aandelen dalen

In 2012 is de waarde van de aandelen van Shell gedaald, met ongeveer 7,7 procent. Voor Shell is dit absoluut nog geen reden tot paniek, want in het algemeen gaat het best goed met het bedrijf. Dat de aandelen zijn gedaald heeft waarschijnlijk te maken met de financiële crisis. De dividenduitkering is echter niet gedaald en daardoor zijn er nog steeds erg veel aandeelhouders van Shell.