SNS Reaal aandelen

De SNS reaal heeft aandelen waar je in kunt handelen. SNS Reaal is een concern van verschillende banken en verzekeringsmaatschappijen. Er zijn aandelen van het bedrijf te koop vanaf 2006. De bank had meteen een leidende positie op de beurs en alles zag er zeer positief uit. Vanaf 2008 ging het echter toch iets minder goed met de aandelen van SNS Reaal. De financiële crisis heeft ook SNS Reaal geraakt en dit is duidelijk te merken aan de koers van de aandelen.

Over SNS Reaal


In 1904 was er maar weinig vertrouwen in de banken. Vooral de Sociaaldemocraten hadden er moeite mee om banken te vertrouwen. Omdat er behoefte was aan een nieuw soort bank. De Centrale is toen ontstaan. Ook de Concordia ontstaat in deze periode, speciaal voor Katholieken. In 1920 fuseerden verschillende banken en ontstond de Centrale Volksbank (CVB) . Vooral na de Tweede Wereldoorlog groeide deze bank erg uit en was het de vierde bank van Nederland. In 1987 ontstaat de Samenwerkende Nederlandse Spaarbanken (SNS) en steeds meer banken en verzekeringsmaatschappijen voegen zich bij de SNS groep. In 1990 ontstaat SNS Reaal. Dit is een samenwerking tussen de Centrale, Concordia, de Hollandse Koopmansbank (HKB) en de Algemene Spaarbank voor Nederland (ASN) . SNS Reaal breidt steeds verder uit, waardoor SNS Reaal één van de belangrijkste banken van Nederland wordt.

SNS Reaal in Nederland


SNS Reaal is in Nederland erg belangrijk geweest. Vooral in het begin. De banken van SNS Reaal werden gezien als vernieuwend en waren voor een andere doelgroep bedoeld dan de banken die er reeds waren. Banken en verzekeraars hebben de visie van veel Nederlanders weten te veranderen. Dochterbedrijven hebben zich groot gemaakt in ons land. Ook is SNS geregeld sponsor geweest bij grote sportevenementen. Ook dochterbedrijf Zwitserleven is bij veel Nederlanders erg populair.

Slecht door financiële crisis


SNS Reaal heeft problemen door de financiële crisis. De aandelen zakken en er moeten flinke maatregelen genomen worden om het hoofd boven water te houden. Aandelen voor SNS Reaal waren aan het begin van het vierde kwartaal 1,04 euro, zeker 10 procent minder dan voorheen. De staatssteun die SNS in 2008 kreeg van Wouter Bos, kan door het verlies dat het bedrijf maakt ook nog niet worden terugbetaald. Er wordt dus gekeken welke stappen er genomen moeten worden om de boel draaiende te houden. Zo is er bijvoorbeeld al overwogen om Zwitserleven te verkopen. De verkoop hiervan zal echter niet voor genoeg opbrengst zorgen om uit de problemen te komen.