TomTom aandelen

TomTom is een bedrijf dat sinds 27 mei 2005 op de beurs te vinden is. Dit was een groot succes en de aandelen van TomTom bleken goed verhandelbaar te zijn. Daarom werden de aandelen van TomTom in 2006 ook toegevoegd aan de AEX. De financiële crisis blijkt echter ook voor TomTom een lastige periode te zijn en dit is te merken aan de aandelen.

Over TomTom


TomTom is een Nederlands bedrijf, dat over de hele wereld bekend is. Het is één van de belangrijkste en grootste aanbieders voor navigatie en het wordt gezien als een echte marktleider. In 1991 ontstond het bedrijf Palmtop. Dit bedrijf ontwikkelde applicaties voor computers. In 1999 wist het bedrijf wereldwijde bekendheid te krijgen met de applicaties en in 2001 werd de naam van het bedrijf veranderd in TomTom en werd er een applicatie ontwikkeld waarmee je de weg kan vinden met de auto: de TomTom Navigator. Dit werd meteen een groot succes en was volledig vernieuwend, omdat de applicatie werkt via een satelliet. Er zijn tegenwoordig kantoren te vinden van TomTom in Amsterdam, Eindhoven, Gent, Lodz, Harsum, Londen, Massachusetts, Edinburgh, Berlijn, Leipzig en Taiwan en er zijn meer dan 3500 werknemers.

Teruglopende vraag navigatiesystemen


Met de komst van de Ipad en de Smartphones is de vraag naar de navigatiesystemen van TomTom een stuk minder geworden. Steeds meer mensen downloaden gratis navigatiesystemen om de weg te vinden. Dit is ook te merken in de winst en de prijs van de aandelen.

TomTom in Nederland


TomTom is een belangrijk bedrijf in Nederland. De TomTom is de meest verkochte navigatie in Nederland. In 2012 heeft TomTom daarbij aangekondigd om met een speciale TomTom Taxi te komen. Met deze App kun je een taxi bestellen met één druk op de knop. De taxicentrale weet dan precies waar je bent. De aankondiging was in het najaar van 2012.

TomTom overweegt te stoppen op de beurs

TomTom heeft in het najaar van 2012 aangegeven om te overwegen te stoppen op de beurs. Een tijd terug besloten TomTom en Apple samen te werken en met een speciale App te komen, maar dit bleek toch niet zo’n aanloop te hebben als verwacht. TomTom overweegt nu om uit de beurs te stappen en alle aandeelhouders 6 euro per aandeel te betalen. Wanneer TomTom uit de beurs stapt, zou er weer ruimte zijn voor nieuwe ontwikkelingen. Veel aandelhouders zien wel wat in het aanbod van 6 euro per aandeel en de koers steeg hierdoor meteen met zo’n vijftien procent naar een waarde van 3,95 euro. Het is nog niet zeker of het bedrijf werkelijk zal stoppen op de beurs.