Ziggo aandelen

Ziggo is een relatief nieuwe aanbieder op de markt als het gaat om aandelen. De aandelen van Ziggo zijn namelijk verhandelbaar vanaf 21 maart 2012. Voor sommige aandeelhouders betekende dit een nieuwe kans, maar anderen zijn er wat sceptischer over. Toch doet Ziggo het totaal niet slecht op de beurs en gaat het bedrijf goed mee met de rest. Wel heeft ook Ziggo te maken met de financiële crisis.

Over Ziggo


Ziggo bestaat nog niet zo heel lang, maar het bedrijf is in korte tijd behoorlijk uitgegroeid. In 2007 zorgden de twee telecombedrijven @Home en Casema dat hun tarieven gelijk waren. Daarna kwam ook het bedrijf Multikabel, dat eveneens dezelfde tarieven hanteerde. Ook de internetsnelheid was bij alle drie de bedrijven gelijk. Tussen 2005 en 2007 werd door Warburg Pincus en Cinve zo’n 5,2 miljard dollar betaald voor de overname van de drie bedrijven. In 2008 ontstond er werkelijk een fusie en deze kreeg een nieuwe naam: Ziggo. Het bedrijf was meteen heel groot in de markt en zorgde voor zo’n 53 procent van de markt. Er zijn miljoenen klanten en hiermee is Ziggo één van de grootste aanbieders van internet in Nederland.

Ziggodome


De Ziggodome is een concertzaal die in 2012 is geopend. De grootste sponsor van deze concertzaal is Ziggo en de grootste artiesten treden hier op. De eerste Nederlandse artiest was Marco Borsato. Niet veel later trad ook de rockband Pearl Jam op in de concertzaal. Ziggo hoopt als sponsor nog meer bekendheid te krijgen en zo nog meer klanten te kunnen werven. Dit kan ook goed zijn voor de koers van de aandelen.

Ziggo in Nederland


Ziggo is in Nederland altijd een heel belangrijke aanbieder geweest van internet, televisie en telefonie. Het bedrijf heeft het niet altijd heel goed gedaan. In het begin waren er veel problemen en waren er erg veel klachten. Tegenwoordig gaat dit allemaal een stuk beter en dat is ook te merken aan de aandelen.

Ziggo’s aandelen dalen

De aandelen van Ziggo deden het in oktober 2012 een stuk minder goed dan verwacht. Ziggo is een nieuwkomer en heeft te maken met sceptische aandeelhouders, maar ook met de financiële crisis. De aandelen waren in oktober 2012 met zo’n 7 procent gedaald. Ziggo verwacht echter dat de toekomst er een stuk beter uit zal zien. Ziggo was niet het enige bedrijf met een flinke daling. Ook Shell zag de aandelen dalen op de beurs.